Meșter pe o oră - secretele profesiei

Serviciul „meșter pe o oră” este de mult înrădăcinat pe piața noastră de muncă. Principala abilitate pe care trebuie să o aibă acești meșteri este să facă față bine și rapid muncii „bărbătești”. Ar trebui să ai întotdeauna cu tine instrumentele necesare ale maestrului pe o oră pentru a schimba robinetele, a repara prize sau a instala un dulap.

De unde a venit nevoia acestui serviciu? Chestia este că reparatorii nu sunt pregătiți să se ocupe de astfel de lucrări minore în gospodărie precum agățarea unui candelabru sau a unei imagini. Prin urmare, pe piață este nevoie urgentă de specialiști care sunt gata să se ocupe de astfel de treburi casnice. Cel mai des, femeile singure devin clientele maestrului timp de o oră.

Pentru a obține un loc de muncă în acest domeniu, nu este necesar să ai abilități înalt profesionale. E suficient să îți face bine treaba. Mulți consideră această industrie plătită prost. Cu toate acestea, cu abordarea corectă și cu investiții minime, poți câștiga bine și obține clienți fideli. Dar despre toate pe rând.

Cheltuielile principale

După cum am menționat mai sus, această activitate nu necesită investiții mari și, prin urmare, este accesibilă. Principalele fonduri vor merge pentru instrumente. Meșterul trebuie să aibă o trusă de uz casnic cu diverse cuie, șuruburi, șaibe, șurubelnițe, ciocane, precum și salopete și mănuși.

Dar nu este necesar să cumpărați toate acestea într-o singură călătorie la magazin. Dacă ești un bun casnic și știi să repari un robinet, ia în considerare că ai deja majoritatea instrumentelor în stoc. Așa că nu-ți pierde timpul și banii. Poți începe să mergi la comenzi și să cumperi mai multe instrumente din încasări. Poți să nu te grăbești nici cu hainele, dar să le cumperi mai târziu, când ești sigur că vrei să te ocupi cu asta.

Cel mai bine este să ai grijă de promovare și să te gândești cum să crești ratingul. La urma urmei, acesta este instrumentul principal care îți va permite să crești baza de clienți, ceea ce înseamnă că poți câștiga mai mult.

Publicitatea serviciilor

Cea mai bună publicitate este feedbackul pozitiv despre munca ta de calitate. Prin urmare, cere fiecărui client să nu se zgârcească la recenzii. Dar sub ce formă și unde să primești recenzii depinde de sursa principală de promovare. Comentariile pot fi lăsate pe pagina sursei web în care se află profilul tău sau trimise prin e-mail pentru postare ulterioară pe site.

Desigur, cel mai avansat nivel este crearea unui site de tip carte de vizită cu o descriere detaliată a listei de servicii efectuate și a listei de prețuri. Dar asta poate fi costisitor. Cel puțin, va trebui să plătiți dezvoltatorului și proiectantului. Prin urmare, îți recomandăm să faci acest lucru atunci când ajungi la un nivel stabil de venit.

Dar cum faci, dacă tocmai ai pășit pe calea meșterilor și încă nu știi cum să completezi un chestionar de pe site. Ei bine, poți începe prin a tipări flyere și a face puțin „spam pe hârtie”, distribuindu-le la magazinele locale de hardware sau postându-le pe panouri publicitare. Aceasta este o modalitate destul de accesibilă și bugetară de promovare. Deși sa creezi un profil pe site-ul nostru și să devii meșter oricum e destul de simplu și îți va ocupa câteva minute.

Când vei obține clienți fideli, ar fi bine să nu lași campania de marketing. Poți face cărți de vizită la comandă într-un studio de publicitate și să le distribui clienților. Dacă nu au plângeri cu privire la munca ta, la sigur vor împărtăși cărți de vizită prietenilor, cunoscuților sau rudelor. Mulți oameni își caută un meșter din gură în gură din simplul motiv că nivelul de încredere într-o persoană familiară depășește cu mult publicitatea de altă natură.

Cum îți crești veniturile?

Pentru mulți meșteri începători, întrebarea cum să stabilești un preț pentru servicii este foarte dificilă. Nimeni nu vrea să vândă ieftin, dar prin creșterea prețului, poți rămâne fără clienți, pentru că există multă concurență pe piață. Prin urmare, este foarte important să înțelegi principiile de stabilire a prețurilor pentru serviciile de reparație, înlocuire sau instalare. Îți recomandăm să analizezi prețurile pentru servicii în profilul altor specialiști. Este mai bine să compari mai multe surse.

La formarea prețurilor influențează mulți factori. Pentru a stabili un preț, trebuie să vă concentrați pe ideile disponibile clienților.

  • Dacă nu știi exact cât timp va dura finalizarea lucrării, este mai bine să setezi tariful per oră. Asta va ajuta ca și clientul și tu să vă orientați mai ușor.
  • Costul anumitor servicii poate fi fix. Repararea unei prize, înlocuirea întrerupătoarelor, conectarea mașinilor de spălat sunt sarcini de rutină care pot fi cronometrate și evaluate.
  • Nu uitați că se plătește și chemarea stăpânului acasă. De regulă, costul nu depășește 30% din muncă per oră.

De asemenea, trebuie să ții cont de experiență și abilități, deoarece acest lucru adaugă puncte suplimentare. În unele cazuri, este imposibil să cotezi cu exactitate prețul doar din descrierea clientului. Prin urmare, este mai bine să indici în profil că costul final al unui anumit serviciu este determinat pe loc. Atunci clientul nu va avea întrebări inutile și neîncrederea în meșter.

Avantajul de a fi meșter este că poți câștiga bani decenți în condițiile proprii și în funcție de programul tău. Pentru a-ți debloca întregul potențial de câștig în acest an, ia în considerare îmbunătățirea abilităților și obținerea unei noi experiențe. Poți extinde lista de servicii oferite și crește semnificativ veniturile. Pentru a nu face o greșeală în alegerea unui vector de dezvoltare ulterioară, va fi util să monitorizezi piața și să înțelegi care sunt serviciile cele mai bine plătite și mai solicitate.

Businessul tău

Un meșter de succes își poate deschide propria afacere timp de o oră fără investiții. Aceasta necesită licență? Desigur, deținerea unui certificat va oferi un avantaj semnificativ și poate fi un factor decisiv în alegerea unui specialist. Licențele de confirmare pot fi obținute însă în urma trecerii cursurilor in domeniul construcțiilor, lucrărilor electrice, sanitare, încălzire, montare aparate de aer condiționat, etc.

Dacă primești mai multe comenzi decât poți gestiona, acesta este un semn clar că ar trebui să te gândești să angajezi specialiști pentru a-ți extinde afacerea. Frumusețea conducerii propriei afaceri constă în posibilitatea dezvoltării acesteia. Se vor deschide noi orizonturi de oportunități pentru a vă extinde afacerea și veți putea atinge un nivel ridicat de venituri. Și cu cât veniturile afacerii sunt mai mari, cu atât este mai probabil ca echipe de 1 sau mai mulți meșteri să lucreze pentru aceasta.

Una dintre cele mai bune modalități de a crește veniturile este să îți găsești nișa înainte de a începe să dezvolți afacerea. Pentru că această afacere este populară.

Forma de conducere

Desigur, pentru a conduce o afacere, ai nevoie de toate formalitățile și parcurgi procedura de înregistrare. Există două forme disponibile: SRL(Societate cu Răspundere Limitată) și ÎI(Întreprindere Individuală). Pentru întreprinderile mici și mijlocii cu un singur fondator, ÎI este potrivit. Dacă există doi sau mai mulți fondatori, va fi necesară formarea unui SRL.

ÎI este populară datorită formei simplificate de contabilitate și impozitare. La înregistrare va fi necesar să se indice o listă completă de activități, conform căreia în viitor vei întocmi declarații fiscale.

La această etapă, este mai bine să decizi asupra gamei de servicii și să selectezi oameni cu calificări adecvate pentru echipa ta. De asemenea, este important să înțelegem că competitivitatea acestei nișe este destul de mare, așa că și acest factor ar trebui analizat pentru a nu rămâne fără comenzi. Lista de servicii poate fi ajustată periodic în funcție de cererea și abilitățile meșterilor.

Pentru ca o afacere să prospere, trebuie să depui eforturi pentru un coeficient înalt de orientare către client. Pentru că venitul tău depinde direct de reputația și abordarea față de clienți.

Citeşte mai mult

Lucrări de instalații sanitare profesionale: calitate, eficiență și siguranță pentru casa și birou
Ți s-a scurs robinetul, toaleta nu se clătește, s-a format un blocaj în conducte? Aveți nevoie să instalați o cutie de hidromasaj, să conectați un încălzitor de apă, o mașină de spălat sau o mașină de spălat vase? Beneficiați de ajutorul profesioniștilor noștri. Am câștigat o reputație pozitivă în rândul clienților noștri ca executant care face totul calitativ, rapid și la un preț avantajos.
5 min
Piața Muncii în Moldova După Impactul Covid-19
În urma pandemiei de Covid-19, economiile din întreaga lume s-au confruntat cu provocări majore, iar Moldova nu a fost o excepție. Piața muncii din această țară a fost profund afectată de restricțiile impuse pentru a limita răspândirea virusului. Cu toate acestea, odată cu revenirea treptată la normalitate, se observă semne de refacere și adaptare în peisajul ocupării forței de muncă din Moldova.
4 min
Calendarul Zilelor Lucrătoare și Libere din 2024: Planificarea Unui An de Eficiență și Relaxare
Anul 2024 aduce cu sine o varietate de zile lucrătoare și libere în Republica Moldova, oferind oportunități atât pentru muncă, cât și pentru relaxare și refacere. Cu o bună planificare, putem să ne optimizăm timpul și să ne bucurăm de toate ocaziile pe care le oferă acest calendar. Să analizăm mai atent cum arată zilele lucrătoare și libere din 2024 și cum putem să le gestionăm pentru a obține un echilibru între muncă și viața personală.
5 min

Începe să câștigi chiar acum

Alegeți oricare dintre cele 340 de categorii de pe site-ul nostru
și profită de posibilitățile platformei noastre chiar acum
Crează un cont
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.