Doriți să vă încălziți casa foarte eficient și economic, dar nu sunteți sigur ce tip de sistem este cel mai bun? Vom fi bucuroși să vă ajutăm să faceți alegerea corectă.

Pompele de căldură sunt un tip fundamental nou de sistem de încălzire autonom, potrivit pentru țara noastră. Și deși principiul de funcționare a fost dezvoltat la mijlocul secolului al XVIII-lea, utilizarea activă și modernizarea acestor sisteme a început relativ recent, iar acest lucru se datorează dezvoltării unei energie independente din punct de vedere financiar, ecologice. Avantajele pompelor de căldură față de alte surse și generatoare de căldură se realizează prin acumularea într-un circuit închis a energiei termice disipate a aerului, solului sau apei, care este direcționată în încăpere.


Deci, ce obținem:

 1. Rentabilitatea.
  Datorită acestei pompe, veți economisi zeci de mii de ruble pe an. În funcționare, pompa folosește doar o treime din energie electrică față de alte instalații generatoare de căldură, iar restul necesarului este compensat de energia surselor naturale ale mediului.
 2. Autonomie.
  Un astfel de sistem de schimb de căldură nu necesită întreținere suplimentară, nu trebuie să vă faceți griji, faceți eforturi în timpul funcționării.
 3. Curațenie.
  Pompa de tip închis nu necesită combustibili și lubrifianți pentru funcționare, ceea ce asigură că nu există niciun impact asupra mediului.

Ce sistem de pompa de căldura este cel mai bun pentru casa ta?

Sistem «Aer-Apă».

Acesta este cel mai comun și cel mai simplu tip de pompă de căldură. Un mare avantaj este instalarea rentabilă și rapidă, care nu necesită lucrări majore de instalare. Unitatea exterioară a acestei pompe nu ocupă mult spațiu și poate fi amplasată aproape oriunde. Fără zgomot, dispozitivele moderne sunt practic inaudibile la o distanță mai mare de 4 metri. Performanța unui astfel de sistem este suficientă pentru a asigura un microclimat favorabil în cameră și este potrivită pentru cea mai mare parte a teritoriului Rusiei, vă permite să încălziți în mod fiabil o casă de familie la temperaturi ale aerului de până la -15 ° C.

Pompă geotermală sau sistem «Amorsare-Apă».

Potrivit pentru proprietarii de cabane și case de țară situate pe dealuri. Eficienta acestui tip de sistem este asigurată de energia termică a solului și nu depinde de temperatura aerului. Astfel, pompa de apă subterană este alegerea potrivită pentru locurile cu fluctuații frecvente de temperatură. Avantajul acestui tip este pe termen lung (mai mult de 10 ani), funcționare performantă, stabilă și, în același timp, funcționare foarte ieftină. Dezavantajul este prețul mai mare al pompei și necesitatea instalării unui colector de suprafață orizontal sau a unui foraj vertical adânc, care necesită autorizație de construire cu terasamente suplimentare.

Sistem «Aer-Aer».

Aceasta este o pompă de căldură cu mai puțină putere, care este potrivită pentru încălzirea spațiilor și spațiilor deschise mici, cum ar fi un balcon, logie, verandă, foișor. Avantajul este segmentul de preț scăzut al unui astfel de circuit, dezavantajul este că acest sistem nu poate fi utilizat pentru încălzirea unei case de familie, deoarece eficiența scade la temperaturi sub -5 ° C.

Sistem «Apă-Apă».

Pentru o astfel de pompă pe șantier, este necesară o sursă de apă (iaz, lac) sau două puțuri. Aceasta este o sursă de căldură foarte puternică, care garantează o funcționare stabilă pe termen lung. Cu toate acestea, dezavantajul este instalarea complicată și prețul mai mare decât sistemele menționate mai sus.

Ce parametri trebuie luați în considerare pentru a selecta cel mai potrivit tip de pompă?

 1. Coeficient de eficiență termică - o caracteristică calitativă a unei pompe de căldură de care depinde temperatura din circuitul sistemului. Cu cât factorul de încălzire este mai mare, cu atât operarea este mai ieftină și economiile financiare sunt mai mari.
 2. Puterea pompei de căldură. Acoperirea optimă ar trebui să fie de cel puțin 75 la sută din necesarul de energie al casei.
 3. Nivelul de presiune sonoră - zgomotul unității exterioare. Măsurat în condiții standard cu un mediu sonor natural.

Alege-ți sistemul de încălzire de la furnizori de încredere de pompe de căldură pe termen lung. Veți evita problemele cu zgomotul, întreținerea regulată și eventuala înlocuire a pieselor de schimb. Pompele de căldură de calitate cu întreținere regulată au o durată de viață de peste 20 de ani.

Citeşte mai mult

Lucrări de instalații sanitare profesionale: calitate, eficiență și siguranță pentru casa și birou
Ți s-a scurs robinetul, toaleta nu se clătește, s-a format un blocaj în conducte? Aveți nevoie să instalați o cutie de hidromasaj, să conectați un încălzitor de apă, o mașină de spălat sau o mașină de spălat vase? Beneficiați de ajutorul profesioniștilor noștri. Am câștigat o reputație pozitivă în rândul clienților noștri ca executant care face totul calitativ, rapid și la un preț avantajos.
5 min
Piața Muncii în Moldova După Impactul Covid-19
În urma pandemiei de Covid-19, economiile din întreaga lume s-au confruntat cu provocări majore, iar Moldova nu a fost o excepție. Piața muncii din această țară a fost profund afectată de restricțiile impuse pentru a limita răspândirea virusului. Cu toate acestea, odată cu revenirea treptată la normalitate, se observă semne de refacere și adaptare în peisajul ocupării forței de muncă din Moldova.
4 min
Calendarul Zilelor Lucrătoare și Libere din 2024: Planificarea Unui An de Eficiență și Relaxare
Anul 2024 aduce cu sine o varietate de zile lucrătoare și libere în Republica Moldova, oferind oportunități atât pentru muncă, cât și pentru relaxare și refacere. Cu o bună planificare, putem să ne optimizăm timpul și să ne bucurăm de toate ocaziile pe care le oferă acest calendar. Să analizăm mai atent cum arată zilele lucrătoare și libere din 2024 și cum putem să le gestionăm pentru a obține un echilibru între muncă și viața personală.
5 min

Începe să câștigi chiar acum

Alegeți oricare dintre cele 340 de categorii de pe site-ul nostru
și profită de posibilitățile platformei noastre chiar acum
Crează un cont
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.