Catalogul meșterilor
Ru

În multe familii, bucătăria este piesa centrală a vieții de zi cu zi. Deoarece bucătăria chiar trebuie să se încadreze 100% în spațiul oferit, iar mobilierul de bucătărie este de obicei comandat exact la dimensiune, planificarea atentă a bucătăriei este foarte importantă. Am adunat cele mai importante aspecte, precum și numeroase informații și sfaturi pentru planificarea cu succes a unei bucătării moderne.

Diverse tipuri de bucatarii

Înainte de a planifica o bucătărie, gândiți-vă bine la modul în care este folosită bucătăria.

Pentru un sfat vă puteți adresa la un specialist din categoria Asamblare și reparație mobilier.

În funcție de scopul său, se poate face o distincție aproximativă între trei tipuri de bucătării:

 • Bucătăria-salon este concepută pentru întreaga familie. De obicei formează centrul apartamentului, unde, printre altele, oamenii lucrează, gătesc, mănâncă, se joacă sau celebrează sărbătorile. Numeroasele activități diferite care au loc într-o astfel de bucătărie necesită, de obicei, mai mult spațiu de depozitare decât în ​​alte bucătării, lucru care trebuie luat în considerare cu siguranță la planificare. Pentru a dota o astfel de bucătărie, camera trebuie să aibă cel puțin 16 metri pătrați. În bucătărie-sufragerie, este de dorit să se asigure o separare vizuală a diferitelor zone funcționale.
 • Bucătăria-sufragerie este o combinație între sala de mese și bucătărie. În bucătăriile mici, de obicei este posibil să amplasezi o zonă de luat masa pentru doi fără probleme, mai ales dacă se folosește mobilier pliabil. Dacă zona de luat masa trebuie să fie mai mare pentru că sunt patru persoane în familie, trebuie planificat spațiul necesar. Ca un ghid aproximativ, șase până la șapte metri pătrați de spațiu ar trebui să fie disponibili pentru o masă cu patru scaune.
 • O bucătărie de lucru este un spațiu pur funcțional pentru depozitarea și prepararea alimentelor. Într-un apartament, bucătăriile funcționale sunt de obicei separate de toate celelalte camere printr-o ușă. Unul dintre avantajele unei bucătării pur funcționale este că orice „haos” care ar fi putut apărea în timpul gătitului rămâne ascuns de oaspeți. În mod similar, zgomotele și mirosurile rezultate sunt limitate doar la zona bucătăriei. In bucataria de lucru spatiul poate fi organizat astfel incat toate procedurile si procesele sa fie realizate cat mai eficient. Dezavantajul unei bucătărie funcțională este că interacționezi mai puțin cu membrii familiei și, în general, nu interacționezi deloc cu oaspeții.

În plus, se poate face o distincție între bucătăriile gata făcute și bucătăriile încorporate personalizate:

 • Bucătăriile gata făcute sunt de obicei foarte ieftine. Acestea se bazează pe cerințe standard și sunt oferite pentru diverse amenajări și dorințe de apartament. Dulapurile pot fi instalate de obicei după dorință, astfel încât o astfel de bucătărie poate fi adesea folosită într-un apartament nou chiar și după mutare - și la necesitate, se poate cumpăra un blat nou. În unele cazuri, puteți cumpăra separat și mobilier de bucătărie suplimentar, dacă este necesar, pentru a vă adapta mai bine bucătăria la noul dumneavoastră apartament.
 • Bucătăria încorporată, realizată la comandă, se bazează pe condițiile spațiale ale unui anumit apartament. Într-o astfel de bucătărie, fiecare colț poate fi folosit optim. Când vine vorba de finisaje interioare și exterioare, există adesea multe mai multe opțiuni disponibile pentru o bucătărie proiectată la comandă decât pentru bucătăriile prefabricate. În cazul unei mutari, o astfel de bucătărie, de regulă, poate fi adaptată într-o cameră nouă doar cu mare efort, prin urmare astfel de soluții de bucătărie sunt recomandate în primul rând pentru propria casă.

La ce merită să acordați atenție atunci când planificați o bucătărie:

 • Fiecare bucătărie este formată din diferite spații de lucru sau zone funcționale (spălat vase, depozitare, gătit, pregătire). Amplasarea zonelor individuale ar trebui să fie cât mai rațională posibil. Distanțele mici dintre zonele individuale ale bucătăriei fac viața de zi cu zi mai ușoară. În general, fiecare loc de muncă ar trebui să fie bine iluminat.
 • Pentru lucrul ergonomic în bucătărie, înălțimile de lucru trebuie adaptate înălțimii persoanei care lucrează cel mai des în bucătărie.
 • Lucrurile și dispozitivele care sunt adesea folosite ar trebui să fie la o înălțime convenabilă. Acestea includ: cuptor, cuptor cu microunde și mașină de spălat vase. Daca cuptorul este instalat in bucatarie la nivelul stomacului, nu este doar mai usor de ajuns, ci si la dificil de ajuns de copiii mici, ceea ce reduce riscul de arsuri.
 • Toate echipamentele și articolele grele trebuie depozitate la o înălțime care nu este mai mare decât articulația umărului - este mai bine să plasați locurile de depozitare mai jos.
 • Amenajările interioare ale dulapurilor trebuie selectate astfel încât accesul la ele să fie posibil fără nicio îndoire sau îngenunchiere. Sertarele s-au recomandat foarte bine în acest sens.
 • Chiar și atunci când dulapurile de bucătărie sunt deschise, ar trebui să existe suficient spațiu în fața lor.

Citeşte mai mult

Minifotbal: Nemesis Obține o Victorie cu Scorul de 3-1 împotriva Moldcell în Campionatul Moldovei, Divizia C
În etapa 3 din Campionatul Moldovei MF SERIES 2023-2024, Divizia C, echipa Nemesis s-a confruntat cu Moldcell într-o luptă epică pe terenul de minifotbal. Detaliile acestui joc incitant sunt prezentate mai jos.
2 min
Cum susține serviciul online Remont.md echipa de minifotbal „Nemesis”
Sprijinirea sporturilor și a echipelor sportive are un mare potențial pentru dezvoltarea atât a sportului, cât și a societății în ansamblu. Este, de asemenea, o modalitate de a crea o percepție pozitivă asupra mărcii companiei și de a consolida legăturile în comunitate. Sperăm ca parteneriate precum sprijinul Remont.md pentru echipa Nemesis să devină mai comune. Acest lucru creează o oportunitate pentru întreprinderi de a contribui la sport și la o societate mai sănătoasă. Să sperăm că în viitor vom vedea și mai multe exemple de cooperare de succes între afaceri și sport.
2 min
Tendințe ale prețurilor în industria construcțiilor pentru anul 2023
În fiecare an, industria construcțiilor suferă modificări semnificative în ceea ce privește costurile și prețurile materialelor și serviciilor. Anul 2023 nu face excepție, aducând cu sine o serie de tendințe care influențează prețurile în sectorul construcțiilor. În acest articol, vom explora principalele factori care determină fluctuațiile prețurilor în construcții în anul 2023.
3 min

Începe să câștigi chiar acum

Alegeți oricare dintre cele 340 de categorii de pe site-ul nostru
și profită de posibilitățile platformei noastre chiar acum
Crează un cont
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.